Vår rekrutteringsprosess
Fra utlysning til ansettelse
Har du lyst til å jobbe i Teknologiavdelingen i Nav? Er du nysgjerrig på hva som trengs og hvordan en rekrutteringsprosess foregår? Her får du et lite innblikk i hvordan vi jobber med rekruttering.

Her forklarer vi forløpet i en standard rekrutteringsprosess, men vi vil nevne at det kan være ulikheter avhengig av hvilken type stilling vi ansetter til, og nivået på stillingen.
Utlysning og søknad
Annonsering: Alle Navs ledige stillinger finner du på arbeidsplassen, og alle teknologistillinger publiseres her på detsombetyrnoe.no. I tillegg til våre egne plattformer, lyses stillinger ofte ut på andre relevante plattformer eller bransjenettsteder.
Søknad: Vi bruker Webcruiter som vår jobbsøkerportal. Her skriver du søknadsbrevet ditt, fyller inn din CV og laster opp andre relevante dokumenter. Vitnemål fra norske utdanningssteder kan enkelt lastes opp fra vitnemålsportalen.no.
Vi får mange søkere på stillingene våre. Ett tips fra oss er derfor at du får tydelig frem i søknadsteksten hva som er motivasjonen din for å søke på stillingen og hvorfor du er rett kandidat (svar på stillingsannonsen).
Screening, intervjuer og evaluering
Når søknadsfristen er gått ut starter vi med å gå gjennom alle søknadene. Vi gjør en grundig vurdering for å avgjøre hvilke kandidater vi ønsker å invitere til intervju. Som statlig virksomhet følger vi kvalifikasjonsprinsippet, det kan du lese om på Lovdata, dette betyr at vi sikrer en likeverdig vurdering av alle søkere. Det betyr at vi må finne ut hvilke kandidater som er best kvalifisert i forhold til kvalifikasjonskravene i stillingsannonsen vår.
Mangfold og positiv særbehandling: Vi arbeider aktivt for å fremme et inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø i Nav. Mangfold bidrar til bedre problemløsing, økt kreativitet, større fleksibilitet og styrker kulturen og arbeidsmiljøet. Vi oppfordrer derfor personer med ulik bakgrunn til å søke på stillinger hos oss. Det gjelder spesielt om du har hull i CV-en, innvandrerbakgrunn eller nedsatt funksjonsevne.
Intervjuene: I en rekrutteringsprosess hos oss vil du først bli kalt inn til et førstegangsintervju, og om du går videre etter det inviterer vi deg inn til et andregangsintervju.
I førstegangsintervjuet ønsker vi å bli litt kjent med deg. Her vil vi ofte at du i forkant av intervjuet forbereder svar på noen spørsmål fra oss. Førstegangsintervjuet er også en god anledning for deg til å stille spørsmål til oss for å få svar på det du lurer på.
I andregangaintervjuet får du vanligvis tilsendt en case-oppgave som du skal løse på forhånd, som vi vil gjennomgå i intervjuet. For IT-stillinger er vi ute etter å kartlegge din tekniske kompetanse opp mot kvalifikasjonskravene vi har for stillingen.
I noen tilfeller vil du måtte gjennomføre evne-, personlighets- eller andre arbeidspsykologiske tester.
Referanser: Referansesjekk er noe av det siste vi gjør i rekrutteringsprosessen. Vi pleier å be deg oppgi to referanser vi kan snakke med. Det kan være lurt å ha gitt en ‘heads up’ på forhånd til de du tenker å bruke som referanse for deg. Referansepersonene kan gjerne være en tidligere eller nåværende leder og for eksempel en kollega.
Beslutning om ansettelse
Innstilling: Når alle intervjuer er gjennomført og referanser er innhentet skriver vi en innstilling. I innstillingen skal det komme frem hvem vi ønsker å tilby jobben, og begrunnes hvorfor vi velger deg fremfor andre. Gjennom hele prosessen brukes utlysningens kvalifikasjonskrav for å vurdere dine evner og ferdigheter, for å til slutt lande på den best kvalifiserte søkeren på stillingen.
Når innstillingen er godkjent av vårt ansettelsesråd, kontakter vi deg for å gi deg et tilbud. Takker du ja til tilbudet blir vi veldig glade! Når du har takker ja på tilbudet vil du i noen tilfeller måtte gjennomføre en autorisasjonssamtale før du får tilsendt arbeidsavtalen du skal signere. Når du er autorisert får du tilsendt arbeidsavtalen som du signerer (du kan lese her om autorisasjon). Når du har signert arbeidsavtalen er rekrutteringsprosessen over, og du er klar for å starte din nye reise i Navs Teknologiavdeling.